Ons project

Niet zomaar een bier

Het verhaal van Bestiale

Het verhaal van Bestiale is er eerst en vooral eentje van lef. Eentje waarin het status quo doorbroken wordt. Het is het verhaal van Simon Charlier, geograaf en stedenbouwkundige van opleiding, die op een dag besloot om zijn steeds luider wordende, vrijwel dierlijke instinct te volgen. Laat het beest in jezelf los. Denk out of the box. Durf. Ontdek. Creëer. Deel.

Het werd uiteindelijk een verhaal waarin ondernemen de hoofdrol speelt. Eerst waren we nog amateurbrouwers die gewoon probeerden hun product zo goed mogelijk te doorgronden, maar al snel konden we rekenen op de pre-startpremie van het Waalse Gewest en de waardevolle opleidingen van het ISIa in Hoei. Tegen 2015 konden we onze eerste brouwketels aanschaffen en waren we vastberaden om een wereld te creëren waarin we continu in onze passie zouden kunnen investeren. Ons ondernemersavontuur verliep niet zonder slag of stoot, maar werd uiteindelijk wel een groot succes.

Tot slot is het verhaal van Bestiale er vooral ook eentje van vriendschap. Vrienden werden professionele partners. Professionele partners werden vrienden. Een fantastische crowdfunding bracht geld in het laatje, en gewillige proevers onderwierpen onze producten aan strenge smaaktests. Bestiale bracht een steeds grotere community van Wildebrassen op de been, die allemaal dezelfde waarden delen: nieuwsgierigheid, respect en gezelligheid.

Het avontuur van Bestiale

Het avontuur van Bestiale spreekt vooral lefgozers en nieuwsgierige aagjes aan. Mensen die, net zoals wij, gedreven worden door een vurig verlangen om nieuwe dingen te ontdekken. Door eindeloos respect voor producten en authenticiteit. Door een dierlijk instinct dat hen steeds grenzen helpt verleggen, en door het plezier dat ze halen uit mooie dingen, mooie momenten en mooie mensen.

Het brouwproject

Bestiale is niet zomaar een bier, maar een roeping om een nieuwe wereld te scheppen. We werken op dit moment aan de oprichting van een 100 % Luikse brouwerij.

Een brouwerij die ludiek wil zijn. Een plaats waar liefhebbers en nieuwsgierigen onze ter plaatse gebrouwen biertjes kunnen proeven, onze brouwer aan het werk kunnen zien en meer kunnen leren over de wondere wereld van het bierbrouwen.

Een brouwerij die cocreatie hoog in het vaandel draagt, want we moedigen onze bezoekers aan om onze nieuwe brouwsels uitvoerig te testen en zo actief mee te werken aan de ontwikkeling van onze toekomstige producten. Die methode werkt. Meer nog, ze ligt ons bijzonder nauw aan het hart, want voor Bestiale Blonde het levenslicht zag, kwamen maar liefst 200 mensen onze drie prototypes proeven.

Een brouwerij ook die wil blijven experimenteren, want we zetten ook lokale producenten en seizoensproducten in de kijker tijdens degustaties van exclusieve limited edition brouwsels, die uitsluitend bij onze brouwerij verkrijgbaar zijn. Denk maar aan speciale gisten, een bijzonder kruid of gewoon een productieoverschot … Wij bieden onze bezoekers de unieke kans om nieuwe smaken te ontdekken en nieuwe horizonten te verkennen. Dat is de wereld van Bestiale.