Het blonde tripel, het bier voor lefgozers

Bestiale Triple is niet zomaar een tripel. Ondanks een alcoholpercentage van 8,4 en een stevig karakter smaakt Bestiale Triple verrassend fris. Een bijzondere hopsoort geeft het bier immers een betoverend, exotisch aroma met toetsen van mandarijn, ananas en kokosnoot.

Door het gebrek aan overrijpe banaanesters blijft dit bier dan ook bewust ver weg van de traditionele ‘tripel van onze pa’. Bestiale Triple is minder vol, lichter ook, en vloeit gezien het stevige alcoholgehalte ontzettend vlot binnen! Met zijn enorme beer nodigt de Bestiale Triple je uit om het beest in jezelf los te laten …

Bestiale Triple: geen additieven, geen kunstmatige aroma’s, 8,4 % alcohol (jawel!), 100 % natuurlijke ingrediënten en 100 % plezier!

Vol. ALC.

8.4%

EBC: 17

IBU: 33

Historiek

In volle coronacrisis werd de Bestiale Triple in december 2020 op de wereld losgelaten. Na meer dan een jaar van experimenteren en zoeken naar de beste aroma’s keek de community reikhalzend uit naar het moment waarop ze de prototypes zou mogen degusteren en haar favoriete bier zou kunnen kiezen. En toen volgde een nieuwe lockdown … Gelukkig is bij Bestiale niets onmogelijk: de community én de pers maakten kennis met de nieuwe tripel tijdens een unieke degustatie … online!

Productie

De Bestiale Triple is een typisch Bestiale-bier: het is een kruising tussen pure traditie en knotsgekke creativiteit. Met dit derde biertje wilde Bestiale een ándere tripel op de markt loslaten. Eentje die er met kop en schouders boven uitsteekt. Aan deze unieke tripel gingen dan ook meer dan 30 probeersels vooraf.