La blonde exotique, een uniek bier op basis van echt fruit

Voor dit nieuwe bier dat in 2023 gelanceerd wordt, heeft La Bestiale zijn geliefde Ardense bossen verlaten om zijn klanten mee te nemen naar het tropisch regenwoud met een verfrissend en dorstlessend exotisch fruitbier dat trots vertegenwoordigd wordt door een toekan.

La Bestiale exotique is in meerdere opzichten een fijn en uitzonderlijk product. In tegenstelling tot de fruitige bieren die meestal gemaakt worden met aroma’s en siropen die op de markt te vinden zijn, is la Bestiale Exotique een bier gemaakt met echt exotisch fruit (mango, passievrucht, limoen, enz.).

Een bier met een edele samenstelling, verfrissend en dorstlessend, licht zurig en gulzig… allemaal in een licht bier van 4,8% met een goede lengte. Het soort bier dat je de hele zomer wilt drinken!

Vol. ALC.

4.8%

EBC: 5

IBU: 18

historiek

Met de duidelijke wens om een assortiment aan te bieden dat alle bierliefhebbers zou aanspreken, stelde La Bestiale zichzelf voor de uitdaging om een eigen versie van het fruitige bier te creëren, met respect voor de waarden en regels van de kunst die het dierbaar is.

En om zich te onderscheiden van de smaak- of siroopbieren die gewoonlijk als fruitig worden beschouwd, was het niet eenvoudig om het recept voor la Bestiale exotique te vinden, want een uniek bier vereist een uniek procedé.

Zoals het DNA van Bestiale betaamt, is la Bestiale exotique een bier gemaakt door instinct, maar volgens de regels van de kunst.

Productie

La Bestiale exotique is het resultaat van een lang proces van meer dan 9 varianten, vallen en opstaan, mengen en samenstellen van verschillende gisten en vruchten, om te komen tot een nobel product, ongeëvenaard op de markt.

De sleutel tot zijn recept (zonder de fijnste geheimen prijs te geven) is om het fruit tijdens de gisting in het vat te laten… Het resultaat is een echt bier met echt fruit, dat smaakt als bier, maar waarin het fruit al zijn smaak heeft achtergelaten… zonder de suiker!